Scoutcentrum Achter de Berg
Het Scoutcentrum biedt aan de vereniging Scouting Mira Ceti haar uitvalsbasis. Al meer dan 40 jaar houdt Scouting Mira Ceti in blokhut ’t Veerhuis haar opkomsten voor de jeugd uit de omgeving. Scouting Mira Ceti is op 1 februari 1969 opgericht in een zaaltje in Nistelrode, en heeft sindsdien aan al meer dan 1000 mensen uit Nistelrode het Scoutingspel kunnen aanbieden.

Scouting Mira Ceti is een lokale Scoutinggroep, aangesloten bij de vereniging Scouting Nederland (in de regio Noord Oost Brabant). Binnen deze vereniging wordt het Scoutingspel wekelijks door zo’n zeven verschillende speltakken gespeeld. Scouting Mira Ceti maakt ook veel gebruik van het Scoutcentrum, naast de wekelijkse opkomsten in de twee blokhutten zijn er door het jaar heen nog speciale evenementen. Zo wordt er rond april de Sint Jorisviering gehouden, dit is een evenement waarop nieuwe leden worden geďnstalleerd bij Scouting. De nieuwe leden en leden die overvliegen naar een andere speltak leggen op deze dag hun Scoutingbelofte af. Tijdens deze dag worden ook vrijwilligers gehuldigd die een aantal jaren actief zijn bij Scouting Mira Ceti.

Rond de maand november wordt de Spookavond gehouden, een avond vol spanning en avontuur voor de inwoners van Bernheze. De Scouts en Explorers verzorgen de nodige schrikeffecten.

Scouting Mira Ceti is een dynamische Scoutingvereniging, dat trots is op Scoutcentrum Achter de Berg


==> Bekijkt u hier de website van Mira Ceti