Scoutcentrum Achter de Berg
Scoutcentrum Achter de Berg maakt sinds maart 2006 deel uit van de nationale Scoutingkampeerterreinen, vereniging onder de naam: Scoutinglabelterrein. Dit keurmerk van de vereniging Scouting Nederland wordt alleen maar gegeven aan kampeerterreinen waar Scouts echt op zín Scouts kunnen kamperen, en dat kan dus ook op Scoutcentrum Achter de Berg.

Met het keurmerk zijn er een aantal kwaliteitseisen die moeten worden voldaan:

  • Kamperen met meerdere Scouts tegelijkertijd.
  • Op Scoutcentrum Achter de Berg hebben we 5 verschillende accommodaties, variŽrend van blokhutten tot primitieve kampeerterreinen.

  • Er zijn specialisten op het gebied van kamperen op zín Scouts aanwezig om kampeerders te helpen.
  • Bij Scoutcentrum Achter de Berg is een compleet team van specialisten aanwezig, zij hebben allen ervaringen in het organiseren van zomerkampen en weekenden met alle speltakken van Scouting. Er zijn twee beheerders die je met raad en daad te woord staan.

  • Je kunt kamperen op zín Scouts.
  • Op de verschillende accommodaties kun je kamperen zoals je dat mag verlangen van een zomerkamp. Onze blokhutten beschikken over alle noodzakelijke voorzieningen. Onze kampeerterreinen beleef je je zomerkamp echt op primitieve wijze. Er is tevens de mogelijkheid om pioniermateriaal te huren.

Wanneer je komt kamperen op een Scoutinglabelterrein weet je dat je op het goede adres bent, het gehele jaar door kun je terecht met je tentje. Natuurlijk is Scoutcentrum Achter de Berg niet de enigste Scoutinglabelterrein in Nederland, er zijn er nog 20 meer!