Scoutcentrum Achter de Berg
Nistelrode
Nistelrode is een dorp dat samen met Heesch, Loosbroek, Vorstenbosch en Heeswijk - Dinther behoort tot de gemeente Bernheze. Bernheze is een dynamische gemeente waar bijna elk weekend iets beleven is voor jong en oud.

Nistelrode ligt in een bosrijke omgeving, waar natuur en recreatie hand in hand gaan. Een bezoek aan natuurgebied de Maashorst en begrazingsgebied de Brobbelbies wandelend of met de fiets is zeker de moeite waard.

De VVV van de regio de Meierij en Noordoost-Brabant en de toeristisch-recreactieve vereniging Bernheze hebben voor ieder wat wils in petto waaronder diverse wandel– en fietsroutes door Bernheze en omstreken.

In Nistelrode zijn er door het jaar heen verschillende activiteiten en evenementen. Op het Raadhuisplein worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, zoals de oranjemarkt, kapellenfestival, pleinfeest en nog veel meer. Verder worden er in Nistelrode ook een aantal evenementen gehouden, zoals de Pinksterfeesten (medio mei), midzomernachtfestijn (medio juni). Al met al een bruisend dorp met veel verenigingen.


VVV Nistelrode (regio de Meierij en Noordoost-Brabant)
Eetcafé ‚t Pumpke
Raadhuisplein 7 Nistelrode
T: 0412-612956
Geopend: di t/m zo 11:00 uur tot 23:00 uur
I: www.regio-vvv.nl
E: vvvnistelrode@regio-vvv.nl


Omgeving
Enigszins verscholen in het bosrijke Brabantse land tussen 's-Hertogenbosch en Eindhoven, ligt het magistrale Kasteel Heeswijk. De voormalige waterburcht uit de 11e eeuw staat er na de laatste restauratie van drie jaar geleden, karakteristieker en fraaier bij dan ooit tevoren en toont zich, al naar gelang de lichtval, ieder seizoen net weer even van een andere kant. Het verandert telkens van kleur.


Natuurcentrum Slabroek is gevestigd in een oude boerderij in het gehucht Slabroek, gelegen in Natuurgebied De Maashorst. Aan de balie kunt u terecht voor informatie over wandelingen, fietstochten, flora en fauna. Er zijn o.a. wandelkaarten te koop, maar ook natuurboeken, fietsroutes, ansichtkaarten, honing, enz.